Vergeet dat ‘wit’ klinisch, verdovend en saai is, omhels ‘wit’ met een standpunt, rebelleer tegen het mooiemeisjespastel dat de pagina’s van interieurboeken overheerst, en omhul uw huis in hedendaagse sneeuwtinten bij wijze van statement.

Het moderne witte appartement van de oorspronkelijke architect Steve Blatz weergeven is voor een New Yorkse kunsthandelaar een studie in lagen leggen van wit op wit. Dankzij de materiaalkeuze legt het ontbreken van kleur, in plaats van zich saai neutraal te gedragen, juist de nadruk op textuur en vorm. Natuurlijke lichtfiltering door witte, doorzichtige gordijnen, mengt zich met futuristische, fluorescerende verlichting en creëert een oogverblindend, glimmend eigentijds interieur.

Deze Mexicaanse snoepwinkel van Anagrama stapt af van de architecturale snoepjeskubus en omarmt witte tinten voor een gepolijste maar onconventionele esthetiek. Deze ruimte toont echt de transformerende kracht van een volledig wit interieur. De modern-barokke look kon er gedateerd en passé uitzien, maar de sierlijke krullen van de barokstoel voelen positief minimaal wanneer ze bedekt zijn met witte verven.

Als je zoekt naar een gezelligere stijl, ga dan voor Noorse ideeën en toetsen van Boheemse verfijning; denk aan witgewassen houten vloeren en accessoires van spitsvondige ontwerpers. Dit verbluffende Zweedse appartement pronkt met een ontspannende en eclectische stijl. Terwijl de individuele elementen ongelijksoortig ogen, voegt een strikt wit en grijs palet een hedendaagse subtiliteit en verfijning toe.

 Steel deze stijl
Deze voortreffelijke badkamercollectie van Jaime Hayon voor Bisazza Bagno is de perfecte mengeling van een eigenzinnige en minimaliserende stijl en zorgt voor een glanzend witte elegantie in een badkamerinterieur.
De Shy lamp van Matter geeft de progressieve verlichting weer, gebruikt in Steve Blatz design. Haar deconstructivistische esthetiek voegt een toets van teruggewonnen luxe toe aan een klassiek wit interieur.

Als u deze look aanvoelt en ideeën hebt over hoe u wit kunt integreren in uw interieur op een excentrieke manier, laat ons die ideeën dan zeker weten!