Als u op zoek bent naar een modernisering van uw interieur met slechts enkele nieuwe, strategische stukken, dan zou de Mid Century Modernistische stijl wel eens kunnen zijn wat u zoekt. Deze actuele trend borrelt op in de minder gekende en levendige cafés, winkels en restaurants rond de populairste wijken van Londen en wordt sinds kort vertaald in designs van exceptioneel hoge kwaliteit door ’s werelds meest gerenommeerde ontwerpers.

Met een knipoog naar de nostalgische trend die interieurontwerp deze lente en zomer overheerst, zorgt de Mid Century Modern look voor een mengeling van ontwerpen geïnspireerd door de jaren ’50, met eigentijdse stilering en enkele ongebruikelijke elementen. De stijl wordt  gekarakteriseerd door zijn eenvoud, afgewerkte lijnen en natuurlijke vormen, grafische prints en een eclectische mix van hoogkwalitatief meubilair en ouderwetse vondsten.

Als u zich geïnspireerd voelt en deze trend thuis wilt uitproberen, vergeet dan de gouden stelregel niet: hou de dingen fris. De truc is om de look eigentijds te houden door strategische stukken zoals een moderne fauteuil in klassiek design te combineren met superieure elementen om een betaalbaar, trendy interieur te creëren dat altijd in de mode blijft.

De Ming van Camerich biedt een toets van modernistische elegantie met een eigenzinnig kantje. Het gebogen houten frame en de minimale detaillering volgen de trend, terwijl de ronde, met veren gevulde kussens voor een eclectische en ontspannende uitstraling zorgen.

Dit verbluffende Hamburgse appartement legt de trend vast met een beperkt wit kleurenpalet; bruin geeft het monochrome van het klassieke modernisme weer, maar met een warmere en meer uitnodigende toets. Het is wat meer gebleekt, wat armoedig, maar niet zo streng, en met een gezelligere look.

Steel deze stijl

Behang met textuur is een gesofistikeerde poging van bekleden uit de jaren ’50. Het prachtige gamma Metropolis Vinyl van Osbourne en Little ademt charme en stille elegantie.

Om deze retro-uitstraling helemaal te omarmen, probeer eens stoffen zoals deze kwaliteitsvolle themaprint van Liberty Art Fabrics.

Een buffetkast, geïnspireerd op de jaren ’50,  is een sleutelelement voor het creëren van deze look. Het nieuwe Stilts buffet van Camerich is een opvallend stuk dat aan elk interieur een modernistische toets verleent. De notenhouten afwerking bewaart de stijl, terwijl de rode en zwarte lak elementen uit de esthetiek haalt om een buitengewoon stuk te creëren, met toetsen van vintage styling.

Als u reeds een fan bent van de Mid Century Moderne stijl en uw interieurontwerp aanbevolen wilt zien op de Camerich blog, stuur ons dan enkele foto’s. Als uw ontwerp een look heeft die wij fantastisch vinden, brengen we uw prachtige woonst onder de aandacht!