Vervoeg ons in ons optimisme voor een schitterende Britse zomer en ontdek enkele van de meeste opwindende en gevarieerde collecties voor het perfecte “alfresco lounging”.

“Er is een groeiende tendens om buitenruimtes even stijlvol in te richten als interieurs,”  zegt Lousia Morgan van Mandarin Stone.

Als je een tijdschrift of blog over binnenhuisinrichting bekijkt, zul je een heel gamma aan nieuw, modern, hedendaags en innovatief design zien. Wat eigenlijk nog spannender is, is de uitdaging om experimenteel te zijn met kleur en meubilair.

De laatste tijd vind je overal tribalpatronen, van op de catwalk tot in boutique hotels. Hier zijn tribalpatronen toegevoegd met een hippe spat van scharlakenrood om een spectaculaire up-to-date look te creëren. Wat ik het leukst vind is de illusie van een andere kamer door de overkapping. Dat omarmt beslist het idee dat de tuin de ‘5de kamer’ is. Het lijkt alsof de woonkamer in de tuin doorloopt.

Dit voorbeeld toont dat perfect aan, het is moeilijk te zien waar de tuin begint en waar de woonkamer eindigt. Hier kun je ook de trend van  kleurspatten zien, bij de stof van de stoel en de contrasterende kussenovertrek; er is ook een mengeling van traditioneel en modern, hedendaags meubilair.

Deze overdekte patio toont het volmaakte type meubilair dat het zowel binnen als buiten goed doet. Het weerbestendige vlechtwerk van de hoekbank past helemaal bij een tuin of een oranjerie. Ik ben weg van de houten salontafels en het tapijt, die de ruimte nog meer laten lijken op een ‘5de kamer’.

Steel deze look

Ik denk dat de Camerich Puck perfect zou werken in de tuin: de lage en lichte stukken betekenen een gemakkelijke en onmiddellijke opknapbeurt voor elke tuin, en voorzien daarnaast in modern meubilair voor het huis tijdens de winter. De grotere puck kan als salontafel dienen en de kleinere als lage, intieme stoel.

De lage hoogte van de pucks zorgt voor een huiselijke en ontspannen sfeer tijdens warme zomeravonden. Ik zou de modieuze stof aanraden in het rood of grijs om zo een kleurinjectie te geven.

Als de Britse zomer ons echter in de steek laat en het begint te druppelen, zijn hier alvast enkele geweldige parasols van The Modern Garden Co waar u en uw gasten snel onder kunt duiken…